Biroterm – ulaganje u zadovoljstvo naših klijenata od 1991. godine!

Kontaktirajte nas

021 88 58 35

Grijanje

MODERNA RJEŠENJA ZA GRIJANJE VAŠIH PROSTORA

Centralno grijanje najbolji je i najdjelotvorniji način zagrijavanja životnog prostora i osnovna je odlika života suvremenog čovjeka.

Centralno grijanje u suštini znači da se zagrijavanje svih prostorija u kući ili stanu koristi jedan izvor topline (bojler ili kotao), u njemu se zagrijava voda, te se putem cjevovoda šalje u druge prostore.

Topla voda tjerana pumpom kruži cijevima i zagrijava radijatore koji pak oslobađaju dio te toplinske energije i na taj način zagrijavaju prostor. Radijatori, cijevi i bojler (ili kotao) dijelovi su sistema koji zajedno čine centralno grijanje.

Izgleda vrlo jednostavno, ali niz je pitanja na koja treba potražiti odgovor prije nego što se krene u realizaciju posla.

1. što je sve potrebno za izvedbu instalacije?

2. koje materijale upotrijebiti?

3. tko će odraditi posao?

 

BIROTERM d.o.o. - sa vama od 1991. godine

 Zainteresirani ste za navedeni proizvod? Kontatirajte nas.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
biroterm
Zatražite rješenje

KONTAKTIRAJTE NAS

WEB TRGOVINA

 

BIROTERM KVALITETA

Da bi se izveli radovi i da bi centralno grijanje bilo funkcionalno moramo odgovoriti na sva postavljenja pitanja.

Mnogo je različitih proizvođača i proizvoda danas prisutno na našem tržištu, ali nisu svi ni približno jednake kvalitete. Važno je reči da nije uvijek cijena mjerilo kvalitete.

Vrlo smo dosljedni i pažljivi pri odabiru materijala i opreme koju ćemo ugraditi u vaše centralno grijanje. Tijekom godina rada dobro smo upoznali proizvode raznih proizvođača i sa sigurnošću nam možete povjeriti tu složenu zadaću nabave opreme.

Izvodimo sve vrste instalacija centralnog grijanja; radijatorska grijanja, podna grijanja, toplo zračna grijanja, grijanja zračnim panelima, kaloriferska grijanja.

ISKUSTVO & GARANCIJA

Dugogodišnje iskustvo, stručni kadar, oprema renomiranih stranih i domaćih proizvođača, te do sada mnogo zadovoljnih klijenata, jamči da će Vaš izbor biti BIROTERM d.o.o.

Garancija za kvalitet radova iznosi 2 godine.

Za opremu koju ugrađujemo daje se jamstvo proizvođača opreme.

CENTRALNO GRIJANJE

Centralno grijanje vrlo je složeno. Zato ugradnju ne treba prepustiti amaterima. Upravo se na području centralnog grijanja u posljednje vrijeme pojavilo mnogo nestručnih i nesposobnih izvođača radova koji vrebaju laku i visoku zaradu.

Zato treba biti vrlo oprezan kod ugovaranja poslova. Nije na odmet da se posavjetujete sa stručnjakom koji će štititi vaše interese i provjeriti kako je posao obavljen. Budite sigurni da ćete uz takvu stručnu pomoć dobiti najprikladnije grijanje za cijeli dom i njegove stanare, da će radovi biti kvalitetno izvedeni i da se materijali i uređaji kasnije neće kvariti.

Bez obzira o kakvom se sistemu grijanja radi, pobrinite se da svi njegovi elementi budu potpuno sigurni. Postoje određeni sigurnosni propisi i standardi za instalaciju i korištenje pojedinih grijalica i cijelih sistema. Oni se svakako moraju poštivati, premda to samo po sebi nije dovoljno.

PODNO GRIJANJE

Poznato je da čovjek preko stopala (nogu) gubi istu količinu topline kao i preko cjelokupne ostale površine tjela, pa je fiziološki povoljnije da u zoni nogu temperatura bude viša, a u zoni glave niža.

Zbog takve osjetljivosti, sniženje temperature na stopalu za više od 4 oC čovjek osjeća kao izrazitu hladnoću u nogama. Podnim grijanjem je omogućeno gotovo idealna raspodjela temperature u prostoriji, kod kojeg je temperatura uz pod viša, dok temperatura prema stropu opada ("tople noge - hladna glava").

Podno grijanje je, nesumljivo, jedan od najugodnijih sistema grijanja za ljudski organizam. Temperatura zraka u prostoriji može biti za 1-2 oC niža nego kod drugih sistema, bez ikakvih posljedica na osjećaj ugodnosti. Zbog malih temperaturnih razlika malo je i strujanje zraka pa nema podizanja prašine kao kod radijatorskog grijanja.

Kod podnog grijanja cijelu površinu poda treba smatrati jednim jedinstvenim ogrijevnim tijelom. Već kod relativno niske temperature poda od oko 23 oC zagrije se prostorija, zavisno o vanjskoj temperaturi, na željenih 20 oC. Dobro podno grijanje je onoliko dobro, koliko je dobra tehnologija i iskustvo na temelju kojega se izvodi. Stoga pogledajte, usporedite, i odlučite se za sistem podnog grijanja, jer je podno grijanje jedna od nasih specijalnosti.

kontaktirajte nas

Zainteresirani ste za jednu od naših usluga? Obratite nam se s povjerenjem.