Biroterm – ulaganje u zadovoljstvo naših klijenata od 1991. godine!

Kontaktirajte nas

021 88 58 35

Klimatizacija

SVJEŽINA, ČISTOĆA I UDOBNOST U VAŠEM DOMU - ČETIRI GODIŠNJA DOBA, A JEDNA KLIMA

  • prodaja uređaja i opreme za klimatizaciju
  • split sustavi, VRF, ventilokonvektori, rashladnici vode, klima komore, precizna klimatizacija (sistem sale), rezervni dijelovi, oprema i alati za klimatizaciju
  • stambeni prostori, poslovni prostori, javne ustanove, industrijska rješenja
  • tehnička podrška izvođačima prilikom montaže i puštanja u pogon
  • praćenje rada uređaja te održavanje i servisiranje opreme u garantnom i vangarantnom roku
  • mogućnost organiziranja i vođenja cjelokupnog projekta od ideje do realizacije
 

BIROTERM d.o.o. - sa vama od 1991. godine

Obratite nam se s povjerenjem.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
biroterm
Zatražite rješenje

KONTAKTIRAJTE NAS

WEB TRGOVINA


ŠTO JE KLIMATIZACIJA

Klimatizacija je mogućnost upravljanja temperaturom, količinom relativne vlage, čistoćom i distribucijom zraka.

Hlađenje: klima sustavi pružaju preciznu kontrolu temperature. Uvijek možete stvoriti okruženje u kojemu se osjećate najbolje, uz izbor prave temperature. Ne samo da stvaraju komfor, već se uz njih osjećate svježe i aktivno čak i u najekstremnijim vanjskim uvjetima.

Grijanje: klima sustavi mogu pružiti i grijanje. Možete uživati savršeno konstantnu temperaturu tijekom cijele godine, bez obzira na vanjske uvjete. To je ekološki prihvatljiva alternativa za tradicionalne načine grijanja zbog toga što energiju vanjskog zraka prenosi (zagrijanog) u unutrašnjost prostora.

Pročišćavanje: klima uređaji mogu proizvesti svjež, čisti zrak. Naši su uređaji opremljeni posebnim filterima koji apsorbiraju nečistoću, prašinu, dim... iz zraka. Prema potrebama korisnika, razina pročišćavanja može se i povećati. Pročišćavanje i filtriranje preporuča se osobama s alergijama.

Odvlaživanje: U režimu hlađenja klima uređaj može odvlaživati zrak, pružajući osjećaj kvalitetnijeg i svježeg zraka. Pažnju treba obratiti i na činjenicu da pravilna razina vlage sprečava širenje lišajeva i plijesni, što opet ima pozitivan utjecaj na osobe s alergijom. Ljudsko biće osjeća da je razina od 40 do 60 % ugodna razina vlage.

Ventilacija: Ventilacija može biti u ugrađena u sustav klima uređaja. Uzimajući zrak iz unutrašnjosti prostorije ventilacija potom ubacuje svjež, pročišćen vanjski zrak. U međusezoni, kada klimatizacija nije potrebna, ventilacija može raditi zasebno i biti vrlo korisna.


INVERTER TEHNOLOGIJA

Za razliku od konvencionalnih jedinica, inverter klimatizacijski sustavi ne upuhuju zrak punom snagom onda kada je temperatura tek malo ispod ili iznad postavljene vrijednosti. Naprotiv, sustavi precizno i kontinuirano doziraju nužne količine energije za postizanje željenog klimatskog stanja prostorije, što se polučuje elektronički upravljanim motorima u interesu prilagođavanja određenom učinu grijanja i hlađenja. Upravo zahvaljujući nenadmašnoj inverterskoj tehnologiji pogonski elektromotori rade mirno kako učinski tako i gospodarski, a prvenstveno bešumno - nisu uzrokom nastanka propuha budući je dovod zraka u prostoriju uvijek precizno podešen. Rezultat su duži vijek trajanja proizvoda i smanjeni troškovi održavanja i servisiranja.

Elektronička kontrola klime

Elektronička kontrola klime podržava stabilnu temperaturu prostorije i istovremeno omogućuje primjerenu uštedu energije tijekom cjelogodišnjeg razdoblja s obzirom na visokoučinkovitu tehnologiju.

Brzo postizanje željenih uvjeta
Utrošak se energije povećava za 10% prigodom postizanja željene temperature prostorije. Vrijeme postizanja željene temperature prostorije za trećinu je manje od potrebnog vremena konvencionalnih klimatizacijskih ustava.

Učinkovitost štednje energije
Inverterski sustavi mogu polučiti oko 30% uštede utroška energije, zahvaljujući poboljšanom koeficijentu uštede (COP). COP predstavlja relaciju između utrošene električne energije i ostvarenog rashladnog učina. Što je COP veći, to dobivate više rashladne energije za 1 kWh uložene el. energije.

kontaktirajte nas

Zainteresirani ste za jednu od naših usluga? Obratite nam se s povjerenjem.